Bir Nefeste İnternet Tarihi

105,00 

İnternet her yerde. Peki ortaya nasıl çıktı? Nasıl değişti? Ve ileride nasıl olacak?

Bir Nefeste İnternet Tarihi

İnsanlık tarihindeki hiçbir gelişme, dünyayı internetin ortaya çıkışı kadar kökten ya da hızlı bir şekilde değiştirmemiştir. İnternetin 21. yüzyıldaki yaşamda şekillendirmediği ya da temelden değiştirmediği neredeyse hiçbir şey yoktur. Fakat internetin geçmişi düşündüğünüzden çok daha uzundur. Temelleri, günlük yaşamın erişilebilir ve kaçınılmaz bir parçası haline gelmesinden onlarca yıl öncesine, ta 1960’lara kadar uzanır.

Çok sevilen Bir Nefeste serisinin bu yeni kitabında yazar ve gazeteci Chris Stokel-Walker, internetin (nispeten) mütevazı başlangıcından bugün her yerde var olan gücüne, e-posta ve çevirmeli bağlantıdan sosyal medya ve metaverse’e kadar izini sürüyor.

Dünya Çapında Ağ’ın nasıl çalıştığına, zaman içinde nasıl değiştiğine ve bildiğimiz dünya üzerindeki etkilerine dair karmaşık kavramların yanı sıra temel terminolojiyi açıklayan ve önemli figürleri ön plana çıkaran bu kitap, çağa yön veren bu teknoloji hakkında bilmeniz gereken her şeyi kısa ve kolayca anlaşılır halinde açıklıyor.

SKU: 9786258361599
Kategoriler:, , ,
Etiketler:, , ,
Yazar

ISBN

9786258361599

Sayfa Sayısı

224

Liste Fiyatı

150 TL

Ebat

13,5 x 21

Kapak Türü

Karton Kapak

Çeviren

Başak Çatıkkaş

Katkıda Bulunanlar

Tarkan Togo

Orjinal Adı

History of the Internet in Byte Sized Chunks

Yayın Yılı

Ekim 2024

Kullanıcı Yorumları

Henüz hiç yorum yok.

İlk yorum yapan siz olun “Bir Nefeste İnternet Tarihi”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir