-
Binbir Gece Masalları – Birinci Cilt
Doğu toplumlarının ortak kültürünü yansıtan bir hazine.
-
-
Samuray Hikâyeleri
Sadakat, Savaş ve İntikam
Buşido Ruhunu ve Felsefesini Yansıtan Hikâyeler
-
Japonya’nın Hayaletleri
Tüm dünyanın Japon kültürü ve edebiyatıyla tanışmaya başlamasını sağlayan ilk isimlerden olan Lafcadio Hearn, Japonya’nın Hayaletleri’nde, hayaletlerin ve goblinlerin ölümsüz imgeleri, folklor, batıl inançlar ve ulusun gelenekleriyle süslenmiş hikâyeleri bir araya getiriyor. Bu hikâyelere ek olarak da biri Japon şiiri, diğeri Japon Budist atasözleri üzerine iki ilgi çekici çalışmayı okurlarına sunuyor.
-
On İki Hikâye ve Bir Rüya
Spekülatif kurgunun en büyük ustalarından H. G. Wells, On İki Hikâye ve Bir Rüya ile birbirinden farklı dünyaların kapılarını aralıyor; okurlarını kafa karıştırıcı, zihin açıcı, eğlenceli ama bazen de sarsıcı ve hüzünlü bir yolculuğa çıkarıyor.
-
Uzay ve Zaman Hikâyeleri
Bilinmeyen evrenlere kapı açabilen büyülü bir nesnenin keşfi, gezegenleri sarsan felaketler, geçmişe yolculuk, insanın mutlak gücü elde etmesinin korkunçluğu ve gülünçlüğü, hiper teknoloji ve güçlü sosyal eşitsizliklerle dolu fütürist bir dünyada rahatsız edici bir distopya…
-
Shakespeare’den Hikâyeler
Shakespeare’in eserlerinin, İngiliz edebiyatının klasikleri içinde en muteber eserler olmasına şaşmamak gerek. Shakespeare’in karakterleri sanatkârlar, şairler ve romancılar tarafından öyle yaygın biçimde kullanılmış ve bu karakterler engin İngiliz edebiyatının içine öyle işlemiştir ki bu oyunların konusunu bilmemek çoğu zaman bir utanç kaynağıdır derler.
-
Ejderha Kitabı
Ebeveynini kaybeden bir çocuk kendini kral ve canlanan resimlerle dolu büyülü bir kitabın sahibi olarak bulur. Bir kızın gözündeki minik bir ejderha, akla gelebilecek her boyuttaki ejderhaların istilasının ilk işaretidir.
-
Sevgili Brütüs
Peter Pan’in yaratıcısı J.M. Barrie’nin hem okurlar hem de tiyatro izleyicileri tarafından çok sevilen bu keyifli ve aynı zamanda düşündürücü oyunu Türkçede ilk kez yayımlanıyor.
-
İntihar Kulübü
Ben kum saatlerinden, haritalardan, on sekizinci yüzyıl baskı sanatından, kahve tadından ve Stevenson’ın düzyazısından büyük keyif alıyorum.
– Jorge Luis Borges
-
Kahvehane Hikâyeleri
İstanbul 1898
“Osmanlı toplumunun nabzı kahvehanelerde atardı,” demek yanlış olmaz. Buralarda sohbet mahalle dedikodusuyla sınırlı kalmaz, “devlet katına kadar” yükselirdi. Meddahlar, hikâye anlatıcılar, saz âşıkları ve şairler kahvehanelerin vazgeçilmez çehreleri arasındaydılar. Sokağa taşan mahalle kahvelerinde nargile de sohbetin ayrılmaz bir parçasıydı.
-